top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSanne Keulers

Over leven in tijden van corona - de verhalen

Bijgewerkt op: 20 mei 2020

Deze vreemde tijden raken ons allemaal. We komen uitdagingen en onzekerheden tegen en er wordt gesproken over een "nieuw normaal". Waar loop je tegen aan in deze tijd? Wat houd je op de been? Hoe zorg je dat je fysiek en mentaal gezond blijft? Wat kunnen we van elkaar leren in deze tijd? Op zoek naar persoonlijke antwoorden ging ik op pad om mensen te interviewen. Lees hier de persoonlijke verhalen over leven in tijden van corona.


Vandaag de ervaringen van Martine...


"De realiteit kwam om de hoek kijken"


In eerste instantie was ik erg positief en oplossingsgericht. Ik dacht: dit gaan we fixen. En heel eerlijk, ik ergerde me een beetje aan de mensen die het somberder in zagen dan ik. Ik ben hard aan de slag gegaan om mijn teruglopende opdrachten op te vangen. En dat… lukte niet. En toen gingen er nog een paar dingen mis en toen was ik moe en baalde ik. De realiteit kwam meer om de hoek kijken, realiseerde ik me. Vanaf toen ben ik vanuit meer rust gaan werken. Ik vind het ook een erg interessante tijd, om te kijken wat voor invloed de crisis op mensen heeft. En hoe ik daar als coach en trainer mensen in kan helpen."Echt aandacht hebben voor hoe het met mij is"

Ik probeer het zitten achter de computer af te wisselen met naar buiten gaan. Wandelen, in de tuin werken of even lekker in het zonnetje zitten met een vers bakkie koffie! Wat ook helpt: echt aandacht te hebben voor hoe het met mij is en dit er ook te laten zijn. En last but not least, het contact met collega’s bij wie ik mijn hart uit kan storten en zo zelf ook meer op een rijtje krijg hoe het met mij is. Dan kan ik er weer tegenaan!Hoe onderhoud je je relaties in deze tijd?


Ja, goeie vraag. Ik heb man en twee kinderen thuis, dus gelukkig heb ik een huis vol lieve mensen. Samen voetballen in het park om de hoek is heerlijk! Of samen gek dansen! Dan is het heerlijk om twee pubers in huis te hebben die gek met me mee doen. Verder stuur ik kaartjes naar mensen in verzorgingstehuizen en bel/ facetime/ zoom en whats app ik met familie en vrienden. En ik zou nog wel meer willen doen, maar wanneer? Wat trouwens ook erg fijn is: mijn ouders komen af en toe langs. Dan zitten ze op afstand van ons in de tuin en ben ik heeel blij dat ik ze zie.


Wat doe je om je fysiek goed te blijven voelen?


Ik wandel vaak en lang, met mijn man samen. Ook fijn om even niet met zijn vieren bij elkaar te zijn en om samen onze eigen buurt en stad te ontdekken. Ik doe oefeningen en heb weer 1x per week dansles online.


Wat doe je om mentaal sterk te blijven?


Vooral: aandacht geven aan mijn emoties. Accepteren dat het ook onzeker is en niet altijd leuk. Dat geeft ruimte. Soms doe ik mindfulness. En ook: lekker lachen met elkaar. En door te nieuwe dingen te leren en haalbare stappen te zetten.Martine's persoonlijke tip:


Voor alle verantwoordelijke, zorgende mensen: vergeet jezelf niet. Het hoeft niet allemaal perfect.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page